Kraamzorg op maat
Ontvang professionele kraamzorg op maat, afgestemd op jullie behoeften.
De hoeveelheid kraamzorg die jullie ontvangen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de gezondheid van moeder en baby, het type bevalling en eventuele complicaties. Ons ervaren team volgt het Landelijke Indicatie Protocol Kraamzorg (LIP) om de benodigde uren vast te stellen, wat resulteert in variabele toewijzingen. Of het nu gaat om een herindicatie tijdens de zwangerschap of na de bevalling, wij passen de kraamzorg flexibel aan jullie situatie aan. Bij ons kunnen jullie rekenen op zorg die perfect past bij jullie behoeften.

Professionele kraamverzorgenden
Ontdek de onschatbare waarde van professionele kraamzorg voor moeders en pasgeboren baby’s, zowel tijdens als na de bevalling.
Onze ervaren kraamverzorgenden spelen een cruciale rol door:
- te assisteren bij de bevalling,
- de verzorging van de baby en de kraamvrouw,
- het bieden van voorlichting en het geven van instructies,
- het waarborgen van de hygiëne,
- het uitvoeren van huishoudelijke taken,
- het opvangen van oudere kinderen,
- alle gezinsleden te betrekken bij de kraamperiode.
Bij ons staat het welzijn van het hele gezin centraal, en daarom bieden wij professionele kraamzorg die nauwkeurig is afgestemd op de behoeften van elke individuele familie.

Persoonlijk
Tijdens de intake kun je al je persoonlijke wensen en verwachtingen bespreken.
Na inschrijving voor kraamzorg voert onze zorgconsulent tussen de 28e en 32e week van de zwangerschap een intakegesprek uit.
Tijdens dit gesprek kunnen jullie al je persoonlijke wensen en verwachtingen bespreken. We streven ernaar om hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Op basis van jullie situatie wordt het aantal kraamzorguren vastgesteld en opgenomen in jullie persoonlijke zorgplan.
Iedere vrouw in Nederland heeft recht op kraamzorg, waarbij het aantal uren afhankelijk is van jullie persoonlijke situatie en behoeften. Aan de hand van het Landelijk Indicatie Protocol (LIP) wordt tijdens de intake bepaald hoeveel zorguren het beste bij jullie situatie passen. Mocht het anders verlopen dan verwacht, dan kan jullie indicatie worden aangepast in overleg met de verloskundige.
Gespreksonderwerpen tijdens het intakegesprek:
Taken van de kraamverzorgende.
Rol van de kraamverzorgende tijdens de bevalling.
Samenwerking tussen kraamzorg, verloskundige en ziekenhuis.
Kraampakket.
Rol van je partner.
Gezins- en sociale omstandigheden.
Arbo-richtlijnen.
Uitzet. (Link naar uitzet).

Aandacht voor de zorgduur
De duur van kraamzorg wordt afgestemd op jullie individuele behoeften. Gemiddeld ontvangt een kraamvrouw 49 uur zorg verspreid over 8 tot 10 dagen, met een minimum van 24 uur. In sommige gevallen kan het nodig zijn maximaal tot 80 uur zorg te ontvangen. Dit gaat altijd in overleg met de verloskundige. De verloskundige moet altijd toestemming geven voor eventuele uitbreiding van de zorguren.
In speciale situaties is het mogelijk om uitgestelde kraamzorg of couveuse-nazorg na de kraamperiode aan te vragen. Ongeacht de omstandigheden, staat de zorg voor zowel moeder als kind altijd centraal!
